Οινοποίηση σε inox δοχεία

Τα μειονεκτήματα του inox δοχείου είναι λιγότερα, αλλά δεν παύει να είναι και αυτό ευμετάβλητο στην εξωτερική θερμακρασία εξαιτίας της πρώτης του ύλης (μέταλλο). Μόνο μεγάλες οινοποιίες μπορούν να διαθέσουν το σωστό inox, που απαιτεί συγκεκριμένη ποιότητα υλικού και απαραίτητη μηχανική ψύξη με το ανάλογο κόστος ρεύματος και αυτό μόνο για το αρχικό στάδιο της οινοποίησης.

Ένα αξιοπρεπές κρασί πρέπει πριν την διάθεση του στην αγορά να περάσει το λιγότερο 6 μήνες ωρίμανσης σε ένα δρύινο βαρέλι για ενίσχυση τανινών, αρώματος, χρώματος έστω και αν έχει ξεκινήσει να δημιουργείται μέσα σε inox δοχεία!